Markt 19 november

Ontdek creatief & lokaal talent
in SPIL op zondag 19 november

Op de Dag van de Ambachten zetten we de deuren van onze ateliers open tussen 10u en 17u, kom een kijkje nemen en ontdek het creatieve werk van onze bevriende ondernemers.

Studio Kuma

Tufting
Marie is de oprichter en bezieler van Studio Kuma. Een creatieve duizendpoot met een achtergrond in design en architectuur.
Met haar werk probeert ze de wereld iets kleurrijker, zachter en vooral vrolijker te maken.
Alles is handgemaakt met erg veel zorg in mijn atelier te Berchem, Antwerpen.

Joni

Keramiek
Joni's affectie voor keramiek groeide voort uit de waardering voor het ambacht. Voor haar is keramiek een van de meest puurste vormen van ontwerpen, het is een interactie tussen enkel haar handen en de klei. De ontworpen objecten in porselein of steengoed zijn vooral functioneel gebruiksgoed en worden gemaakt op de draaischijf. Door het oneindige leerproces blijft ze experimenteren dus verwacht niet altijd hetzelfde maar wordt steeds verrast.

Fragiel

Textielatelier & Handborduurwerk
Onder de noemer fragiel maakt Fran unieke creaties volgens de principes van upcycling en hergebruik. Ze geeft kleding een tweede leven via unieke handgeborduurde ontwerpen. Even persoonlijk als een tattoo, die je dan ook nog eens naar believen aan en uit kan trekken! Daarnaast naait ze allerhande accessoires uit stofrestjes en oud textiel. Omdat het beschikbare materiaal het ontwerp en het uitzicht bepaalt, is elk naaisel uniek.

Stokvis kaartjes

Postkaartjes
Eli tekent en knutselt van jongs af aan op school en in haar vrije tijd. Nu maakt ze kaartjes vóór iemand of voor jezelf.
Haar kaartjes zijn spontaan, kleurrijk en speels.
Er zijn ontwerpjes voor bepaalde gelegenheden, anderen zijn vrij met ruimte voor interpretatie.

Area streetwear

Streetwear
Area is ontstaan in de Arenawijk, Deurne. De architectuur van Renaat Braem inspireerde Julie om foto's en beelden te maken.
De beelden vormen voor haar als grafisch ontwerpster de basis van deze collectie.

Ester Geerdens

Keramiek
Ester maakt unieke en handgemaakte keramische stukken uit porselein en aardewerk. Haar objecten zijn heel fijn, elegant, minimalistisch, organisch van vorm en licht.
De inspiratie voor haar werk haalt ze vooral uit de natuur, schoonheid vanuit eenvoud.
Ester geniet ervan om in haar atelier verschillende technieken te onderzoeken en haar grenzen te verleggen in haar werk.

Hosanna

Hedendaags glas-in-lood
Ontsproten uit Johanna's liefde voor glas-in-lood en Wannes' kritische oog voor al wat schoon is.